Andrew Lucas McIlroy - Árnyból az angyal Blogturné - Blogturné Klub
SUBTOTAL :
Fantasy Könyvmolyképző Kiadó
Andrew Lucas McIlroy - Árnyból az angyal Blogturné

Andrew Lucas McIlroy - Árnyból az angyal Blogturné

Fantasy Könyvmolyképző Kiadó
Rövid leírás:

Blogturné Részletek

 Decemberben jelent meg az I. Aranymosás Irodalmi Pályázaton győzelmet arató Andrew Lucas McIlroy második regénye, az Árnyból az angyal. A történet egy különös, alternatív világba kalauzol minket, ahol Amerikát sosem fedezték fel, Európát pedig a Vatikán tartja uralma alatt, elnyomva ezzel a mágikus lényeket és az embereket egyaránt. Az Év Írójának jelölt Andrew Lucas McIlroy művével egy héten keresztül, május 02 és 08. között ismerkedhettek meg, és természetesen nyerhettek is, méghozzá egy példányt a regényből. Tartsatok velünk!

Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
Terjedelem: 560 oldal
Megjelenés időpontja: 2013. december 13.
„Lásd meg a gonoszt a fényben, és a jót a sötétségben…”
Amikor az első és egyetlen keresztes háború elsöprő győzelmet aratott, a világra homály borult. Azóta az Örökkévaló egyháza vasmarokkal szorítja híveit, a 19. század végén az emberek még mindig inkvizíciótól, boszorkányoktól és démonoktól rettegnek.
Cailie Jacobs különleges fiú: az éjszaka teremtményei a védelmére kelnek, a farkasok szelíd kutyaként viselkednek a közelében. Híre azonban eljut az inkvizícióhoz: családját megölik, és ő maga is kínhalált halna, ha életét nem mentené meg egy furcsa társaság.
Brod Walters és ifjú társai kisstílű szélhámosok, eszük ágában sincs ujjat húzni az egyházzal. Ám ahogy keresztezi útjukat ez a különös fiú, addigi kényelmes életük fenekestül felfordul. Csatlakozik hozzájuk Dorien, az elf ifjú, és Eline, egy felfegyverzett asszony, aki a legrettenetesebb bűnt követte el az Örökkévaló egyháza ellen: megtanult varázsolni.
Hogy Cailie-t megóvják, fel kell fedniük az évszázadok óta a homályban rejtőző igazságot. De kicsoda ez a fiú valójában? Vajon a fény, vagy a sötétség uralja-e sorsát? Miért védelmezik egy elfeledett istennő, Balora szent állatai, a farkasok? Ki az a titokzatos angyal, aki mind gyakrabban bukkan fel álmaikban? Mi köze mindennek a Vatikánhoz és a közelgő pápaválasztáshoz?
A vándorokat egy varázslatos ereklye szólítja a messzeségből, és a jövendölés, hogy Balora prófétája újból a földet járja majd, aki reményt hoz a halandóknak. Reményt egy szabadabb világra, ahol az Elfeledettek újból visszatérhetnek.
Lásd meg a jelet, mert hamarosan eljön az idő.
Lásd meg a gonoszt a fényben, és a jót a sötétségben…


Lájkold a Vörös Pöttyös oldalt, Andrew Lucas McIlroy szerzői oldalát és a Blogturné klubbot, és fejtsd meg a feladványokat. A nyereményed lehet egy példány a könyvből, vagy egy speciális portré, amit a szerző a fényképed alapján, “fantasy” stílusban készít el rólad.
A szerző által megteremtett alternatív világban még Shakespeare munkássága is a tilos művek között található, így szintre biztosra vehetjük, hogy a kultikussá vált klasszikus írók közül egyikük sem örvendene túl nagy népszerűségnek a Callie Jacobs keserű valóságában.

Minden állomáson elrejtettünk egy idézetet, amit egy jól ismert író mondott. Találd ki, hogy ki volt az, és írd be a megfelelő sorba.

Media Addict - „Nincs erkölcsös vagy erkölcstelen könyv. Csak jól vagy rosszul megírt könyvek léteznek.” 

Deszy Könyvesblogja -  "Mondhatom, nincs nagyobb gyönyörűség az olvasásnál. Az ember mindent megun, de egy jó könyvet soha. Ha majd saját házam lesz, szerencsétlen lennék egy kitűnő könyvtár nélkül." 

Nem harap a... blog -      "Tudni, kinek írunk, a tudást jelenti, hogyan írjunk."  

Bibliotheca Fummie -  „Jól csak a szívével lát az ember. Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan.”


A blogturné állomásai:

05/02 – Media Addict (értékelés & alternatív Európa térkép)
05/04 – Deszy Könyvesblogja (értékelés & interjú a szerzővel)
05/06 – Nem Harap a… blog (értékelés & infó a templomosokról)
05/08 – Bibliotheca Fummie (értékelés & A lények bemutatása)

0 Reviews:

Post Your Review