Téli mese blogturné - Blogturné Klub
SUBTOTAL :
Fantasy Libri kiadó mágikus realizmus romantikus szépirodalom
Téli mese blogturné

Téli mese blogturné

Fantasy Libri kiadó mágikus realizmus romantikus szépirodalom
Rövid leírás:

Blogturné Részletek


A Libri Kiadó jóvoltából február 14-én ismét megjelent - immár meseszép filmes köntösben - Mark Helprin Téli mese című regénye. Ennek örömére a Blogturné Klub nyolc bloggere egy blogturné keretein belül bemutatja Peter Lake nem mindennapi kalandjait!

Március 3-tól minden második nap egy-egy blogger teszi közzé a véleményét a könyvről, illetve rengeteg, a történethez kapcsolódó érdekességgel is találkozhattok majd, ha velünk tartotok.

Érdemes követni a turnét, ugyanis nem csak plusz információkat tudhattok meg a könyvről és szereplőiről, hanem ahogy az lenni szokott, nyerhettek is!


Kiadó: Libri Kiadó
Megjelenés: 2014
Hossz: 630 oldal
Fordította: Falvay Mihály
Besorolás: szépirodalom, fantasy, romantikus, mágikus realizmus

Az 1900-as évek első évtizedének New Yorkjában egy téli reggel Athansor, a csodálatos képességű fehér ló megmenti a rokonszenves csirkefogó, Peter Lake életét. A jobb sorsra érdemes betörő, aki mindemellett a modern kor gépeinek mestere, szakadatlanul menekülni kényszerül a Kurtafrakkosok bandája elől.
A Téli mese szövevényes története átível az egész huszadik századon. A filozofikus szépségű regényben bármi megtörténhet – s meg is történik egy apokaliptikus hóvihar után.
Helprin végigkalauzol minket a zajos huszadik századon, háttérben a folyton változó, delejesen vonzó, nyüzsgő New Yorkkal. Szereplői szinte mindannyian egy jobb világ megteremtésének szentelik az életüket. Várva, hogy az ezredfordulón pusztító tűzvész után beköszönt az aranykor az Igazságosság Városában.
A Téli mese 1983-as megjelenése óta méltán vált kultuszkönyvvé szerte a világon.

A Téli mese kalandos története megihlette a filmkészítőket is. A csodálatos regényt Jennifer Conelly, Will Smith, Colin Farrell és Russel Crowe főszereplésével mutatják be a mozik világszerte.

Mark Helprin (1947) amerikai író, esszéista, újságíró. New Yorkban született művészcsalád gyermekeként. Szolgált a brit kereskedelmi flottánál és az izraeli hadseregben. A Wall Street Journal, a The New Yorker és a The New York Times újságírója. Novelláskötetek, regények és gyermekirodalmi művek szerzője.








Nyereményjáték

A Téli mese egy lenyűgöző fantáziával megírt, varázslatos és romantikus történet. Ebből kifolyólag olyan játékkal készültünk nektek, melyben szükség lesz a ti fantáziátokra és ügyességetekre is.
Minden állomáson találtok egy a könyvhöz vagy filmhez kapcsolódó kérdést. Ám hogy könnyítsünk a feladatotokon, a megfejtések betűjeleit kiemelve elrejtettük a bejegyzésekben. Vigyázzatok, lehet, hogy cselesek voltunk és összekevertük őket! :)

A nyeremény ezúttal sem marad el! A játék végén kisorsolunk egy-egy példányt a Libri Kiadó által felajánlott 3 darab Téli mese könyv egyikéből. (A postázás csak Magyarország területén érvényes!)

Feladat:
1. Balról jobbra (vízszintesen) haladjatok a keresztrejtvényben.
2. A 2., 3., 5., 6., 8. állomáson több szóból áll a megfejtés.
3. Minden nap elküldhetitek az aznapi megfejtést, így plusz esélyekkel gyarapodtok.
4. A pirossal kiemelt rész megfejtése éri a legtöbbet.




A turné állomásai

03/03 Kelly & Lupi olvas - Film vs. könyv
03/05 Roni olvas - Filmes szereplőgárda vs. könyves karakterek
03/07 Bibliotheca Fummie - Idézetek
03/09 MFKata gondolatai - Trailer
03/11 Dreamworld - Zenelista
03/13 Deszy könyvajánlója - Fehér ló
03/15 Always Love a Wild Book - Back story
03/17 Könyvgalaxis - Mark Helprinről

0 Reviews:

Post Your Review