Születésnapi Turné - 5 évesek lettünk - Blogturné Klub
SUBTOTAL :
nyereményjáték rendhagyó turné
Születésnapi Turné - 5 évesek lettünk

Születésnapi Turné - 5 évesek lettünk

nyereményjáték rendhagyó turné
Rövid leírás:
Szeptember 7-én ÖTÉVES lett a Blogturné Klub! Úgy döntöttünk, hogy ezt a szép számot illik egy újabb rendhagyó turnéval megünnepelni. Ehhez a ti segítségeteket kértük: az általatok beküldött kérdésekre válaszolnak a tagjaink, hogy minél többet tudjatok meg rólunk és a csapatról. A Turné végén természetesen könyvnyeremények is várják a kitartó olvasókat. Köszönjük, hogy olvastok minket és velünk játszotok!

Blogturné Részletek



Úgy gondoltuk, hogy a technikai kérdéseket inkább itt, a közös oldalon válaszoljuk meg, ezzel zárva ezt a rendhagyó turnét.

Mielőtt rátérnénk a kérdésekre, egy hatalmas köszönetet kell mondjunk mindenkinek, aki hozzájárult egy-egy kérdéssel a turné létrejöttéhez, mert nélkületek ez nem jött volna össze. :) Illetve minden olvasónknak köszönjük, hogy velünk tartottak ez alatt az 5 év alatt és reméljük, megtartják e jó szokásukat ezután is. :) Végül, de nem utolsó sorban nem mehetünk el a Kiadók mellett sem, hiszen ők a legnagyobb támogatóink. Köszönjük a belénk vetett bizalmat, a lehetőséget és a támogatást. Külön köszönet illeti azokat a kiadókat, akik a BTK elindulását segítették. 

Most pedig egy kis statisztika:

  • Turnéztatott könyvek száma: 940+ (pontosan nem tudjuk, mert néha elfelejtjük frissíteni...)
  • Kisorsolt nyereménykönyvek: kb. 2300 db
  • Kiadók, akikkel együtt dolgoztunk: 47 db
  • Jelenlegi BTK tagok száma: 27

TI KÉRDEZTÉTEK

  • Kinek az ötlete volt a Blogturné Klub megalapítása, és honnan jött az ötlet?
    Kelly ötlete volt, és a külföldi blogturnék ihlették. Miért ne lehetne Magyarországon is népszerűsíteni egy-egy újdonságot? Első körben a Molyon kerestünk bloggereket, akik főleg young adult műfajt olvastak, de nagyon hamar bővülnünk kellett, tagszámban és zsánerekben is, sikert értünk el az olvasók és a kiadók körében is.
  • Kaptatok bármiféle támogatást induláskor?
    Előre puhatolóztunk és néhány kiadó már az ötletre is vevő volt, ők támogatták az első turnéinkat.
  • Induláskor milyen nehézségekbe ütköztetek?
    Először is ki kellett alakítanunk  a bizalmi kapcsolatokat a kiadókkal. Ahogy fentebb is írtuk, szerencsére pár kiadó már az elejétől megbízott bennünk. Aztán ott volt, hogy hogyan is építsük fel ezeket a turnékat, mivel sorsoljunk, hol vezessük, mik a szabályzataink a tagok és a játékosok számára. Szóval inkább ilyen technikai nehézségeink voltak. Talán a legnehezebb a név kitalálása (hiába röhögsz) volt, bármilyen egyértelműnek is tűnik, sokat gondolkoztunk rajta és voltak más változatok is. Meg kell említeni, hogy ez egy olyan társaság, ahol együtt döntünk mindenről, főleg szavazással. A többség választását pedig tudomásul vesszük.
  • Mennyi idő egy turnét megszervezése?
    Ha onnan számoljuk, hogy nálunk van a könyv, olvasta mindenki, minden kellő információnk megvan hozzá, akkor már csak azon múlik, hogy a Kampány főnök milyen fürge és milyen gyorsan tudnak a tagok egymás közt kommunikálni. :) Előfordul, hogy megakadunk például a nyereményjátékok kitalálásánál, ha valami egyedit akarunk. Nem minden könyvhöz olyan könnyű ilyet kitalálni. A legtöbb bonyodalmat a dátumok kiosztása okozza, főleg ha egyszerre nagyon sok a turné. Ha minden klappol, akkor pár óra, ha nem, akkor napok is eltelhetnek, mire összeáll. 
  • Mi történik akkor, ha mindenki szeretne turnézni egy adott könyvvel? Van bármilyen létszámbeli korlátozás? 
    Bizonyos kiadóknál van limit. Ilyenkor testvériesen elosztjuk, senki nem sértődik meg. Szerencsére a legtöbb kiadó a hosszú turnékat preferálja. :)
  • Mi alapján választjátok ki, melyik könyvekkel turnéztok? A kiadók küldenek ajánlatokat, ti pedig válogathattok, vagy elkéritek a nektek tetsző címeket? Hogyan képzeljük el ezt a folyamatot?
    Minden kiadóhoz van egy kapcsolattartónk (megesik, hogy egy tagunkhoz több kiadó tartozik), aki lelevelezi a kiadó marketingesével, hogy milyen könyvek mehetnek turnéra. Mindkét eset létezik, kapunk is listát, de ha látunk valamit, ami felkeltette az érdeklődésünket megkeressük vele a kiadót. Azt már kiadó válogatja, hogy inkább az új megjelenéseket akarja turnéztatni, vagy a régiek közül is válogathatunk (pl retro turnék esetében).
  • Több fantasy turnét szeretnék, lehetséges? :)
    Ámen. Röviden a helyzet a következő: kb. négyen vagyunk, akik ezt a vonalat képviselik, de hiába szeretjük a műfajt, nem minden könyv vonz mindenkit. Vagy épp nem érünk rá bitang könyveket olvasni, és nem jön össze a turné (3 fő). Régóta szeretnénk bővülni ezen a téren, de még nem találtunk sok olyan bloggert/vloggert, akik szívesen csatlakoznának hozzánk, erősen képviselik a műfajt és nekünk is megfelelnek (válogatósak vagyunk). Ha valaki magára ismer, ne habozzon és keressen fel minket! 🙂
  • Az utóbbi időben egyre kevesebb a könyvmolyképzős turné, mi ennek az oka? Rengeteg könyv jelenik meg a Könyvmolyképzőnél, főleg az utóbbi években, így jobban eloszlik az érdeklődés. Szeretnénk többet bevonni a turnékba, de véges a kapacitás. 
  • Hogy történik a sorsolás? Miért van az, hogy egyes könyveket gyorsan, míg másokat később sorsoltok ki?
    Minden turnéhoz más kampányfőnök van, ami azt jelenti, hogy minden turnénál más sorsol. Előfordul, hogy ki tudja sorsolni más is, de van, amikor meg kell várnunk a KF-et, akiknek természetesen van magánélete is, ezért a sorsolás csúszhat pár napot. Röviden: akkor sorsolunk, amikor tudunk.
  • Miért egyre kevesebb könyv kerül kisorsolásra? Régen alap volt a 3 példány, most sokszor csak 1 db van.
    A legtöbb kiadóval való együttműködésnél a nyereménykönyvek száma a turnéban résztvevő tagok számától függ. Tehát, ha csak a miniturné (3 vagy 4 fő) jön össze, az egy nyereménykönyvet jelent, ha 3 főnél több, akkor 3-at. Az utóbbi időben több a miniturné, mint régen. De van olyan kiadó, aki a miniturnékra is 3 nyereménykönyvet biztosít, szóval bőven van variáció.

NYEREMÉNYJÁTÉK

Szülinapunk alkalmából úgy gondoltuk, hogy nem leszünk szőrös szívűek a játékkal. Köszönetképpen, amiért velünk ünnepeltetek majd egy egész hónapon át íme az összes állomás megfejtése, ami szeptember 30. éjfélig írhattok be a rafflecopterbe!

MEGFEJTÉSEK


1. állomás: A romantikus műfajt kedvelő bloggerek királynője, akinek blogját lassan kilenc éve olvashatjuk. - Angelika

2. állomás:  Egy angyal és egy farkas különös találkozásának gyümölcse e blog, a változatos könyveket: disztópia, történelmi, fantasy, romantikus, YA, NA … itt mind megtalálod. - Kelly & Lupi

3. állomás: Virtuális könyvtárában a Fantasy rajongók dőzsölhetnek. Egy igazi geekről van szó, a Vihartáncos és a Ready Player One hazai nagykövete, de a mozgóképek világának is nagy rajongója. - Fummie 

4. állomás: Megvetekedett fanatizmussal rajong Kenyonért, az Urban Fantasyk és a Paranormális románcok kedvelője, film és sorozat függő, rettentő rossz, de annál lelkesebb gamer. - Andie (Függővég)

5. állomás: Bloggerünk nem csupán olvasás közben falja a lapokat, de előszeretettel meg is süti-főzi olvasmányait. A blogját böngészve tuti megéhezel. - Ivett (KönyvParfé)

6. állomás:  Könnyen elcsábítható gumicukorral és high fantasy-vel, de mi mást is várhatnánk egy Vad Könyvet megszelídítő Tündétől? - Abstractelf (Aways Love a Wild Book)

7. állomás:  A könyvek világában menedékre talált blogger leginkább a romantikus könyveket habzsolja, nem számít, hogy mai vagy történelmi, humoros vagy sírós, misztikus vagy valós, illetőleg fiatal vagy éppen idősebb karakterekről szóló történetről van szó. 2016-ban csatlakozott a csapathoz. - Bea (Könyvvilág)

8. állomás: Álomvilágában éppúgy megfér egymás mellett a fantasy és a romantika, mint a mese és a történelmi románc. Ezenkívül előszeretettel készít könyves montázsokat egy-egy bejegyzéshez; és az egyszemélyes Chaol fanklub oszlopos tagja. - Lilla (Dreamworld)

9. állomás: Imádja a rókákat, mókusokat és a lajhárokat, erről könnyen meggyőződhetsz,ha a blogján jársz.  És ha már ott vagy: told a kontentot! - Zakkant

10. állomás:  Különös ismertetőjegye, hogy az ABC második és harmadik betűjét visszafelé olvassa. - CB (CBooks)

11. állomás: Neki minden az ízlésekről s a pofonokról szól…. természetesen. Vallja, hogy az írás nem szakmája, sőt nagyon távol áll attól, de rengeteget olvas, szakkönyvet, irodalmat és azért ír, mert másról is szeretne olvasni, nemcsak az épp aktuális disztópikus amcsi tiniregényekről. Talán épp ezért olyan jó a buli nála. - Betonka

12. állomás: Az eredeti Könyvtároskisasszony, aki még munka után is szereti a könyveket, s nem csak ír, de előszeretettel beszél is róluk, meg az anglomániájáról. - Lobo (Olvasónapló)

13. állomás:  Vérbeli polihisztor, nem csak olvassa és véleményezi a jobbnál jobb történeteket, hanem meg is álmodja őket.. méghozzá a tőle megszokott merészséggel. Ha követed, biztos nem maradsz le a legfrissebb hírekről, legyen szó sorozatokról, könyves vagy filmes infómorzsákról. - Tibi (Sorok között)

14. állomás: Ő szembetűnően és határozottan romantikus, egyszerre komoly és fantasztikus, precíz és analitikus, vicces és kritikus - Patrícia (Szembetűnő)

15. állomás: Régi motoros, a csapat egyik nagyágyúja. (Meg én… muhahaha :D) Elmondása szerint nincs Időnyerője, de hiszi a piszi. Azt hiszem, róla készült eddig a legtöbb BTK-s mém. - Deszy

16.állomás:  Az első BTK bébi édesanyja, aki imádja a romantikus műfajt. Szerelem, kaland, szabadság, romantika, szenvedély, izgalom? Nála mind megtalálod. - Kristina 

17. állomás: A csapat legbékésebb tagja, s egyben a három muskétás egyike. Ő az egyetlen köztünk, aki előbb járt a könyvek túloldalán, mint mi, akik bloggerkedéssel kezdtük. Fantáziája határtalan, történetein egy generáció nőtt fel. - Spirit Bliss

18. állomás: A susogós kabátok és a magas, izmos Andarionok szerelmese, mangák és animék rajongója. Őrült blogján mindent megtalálsz, hiszen egy igazi mindenevő. - Toffy (Insane Life)


19. állomás: Háremében olyannyira nyüzsögnek a könyves álompasik, hogy mind a tíz körmére jut legalább három. Nem mellesleg gyönyörűen bánik a körömlakkal és a fakanállal. - MFKata


6 meglepetéskönyv kerül kisorsolásra! Minden állomáson egy-egy bloggerünk jellemzőit találod, ami alapján meg kell tippelned, kiről van szó és beírnod a Rafflecopter doboz megfelelő sorába.

Nyereménykönyvek:


  • Lányok csöndje 
  • Minden a te hibád 
  • Sötét elmék 
  • A ​Kiss in Time – Csók, pont jókor 
  • Szikomorfán születtem 
  • Hozzátok el nekem Ivy Pocket fejét! 

Figyelem! Csak magyarországi címre postázunk, a nyertesnek pedig 72 óra áll rendelkezésére, hogy válaszoljon a kiküldött értesítőre, utána automatikusan újat sorsolunk.


TURNÉ ÁLLOMÁSOK



    0 Reviews:

    Post Your Review