Roald Dahl: Matilda - Blogturné Klub
SUBTOTAL :
2016 gyermekirodalom gyermekkönyv Kolibri Kiadó Roald Dahl
Roald Dahl: Matilda

Roald Dahl: Matilda

2016 gyermekirodalom gyermekkönyv Kolibri Kiadó Roald Dahl
Rövid leírás:

Blogturné Részletek

Hallottál már Matildáról? 
A lányról, akivel minden könyvmoly garantáltan tud azonosítani. 
A lányról, aki falja a betűket és könyvtárnyi olvasnivaló van már a háta mögött.
A lányról, aki pontosan tudja, amit bármelyik könyvszerető ember: hogy az olvasás különleges képességekkel ruház fel.
Természetesen a Blogturné Klub sem maradhat ki a könyvmoly kislány kalandjaiból. Szeptember 11-től hat állomáson keresztül utazunk vele a betűk izgalmas világában. 
És ha ügyes vagy, Te is csatlakozhatsz hozzá. 


Kiadó: Kolibri
Fordító: Totth Benedek
Műfaj: gyerekkönyv
Terjedelem: 296 oldal

Matilda különleges lány, de a szülei sajnos komplett idióták.

Az apja szélhámos, az anyja meg sötét, mint egy belső zseb. Ki nem állhatják a lányukat, azt szeretnék, ha többet tévézne, és kevesebbet olvasna. Czukor kisasszony, a tündéri tanárnő viszont hamar rájön, hogy Matilda zseni. Az iskola rettegett igazgatónője azonban mindkettőjük életét megkeseríti… Még szerencse, hogy Matilda elképesztő trükköket tartogat a tarsolyában, és nem fél megmutatni a szörnyű felnőtteknek, hogy vele jobb nem ujjat húzni!

A Matilda a Kolibri Kiadó Roald Dahl-életműsorozatának második darabja, amelyet új fordításban, Totth Benedek tolmácsolásában olvashatunk.

„Dorong kisasszony a tanári asztal mögött ült, és rémülten, megbűvölve meredt a pohárban vonagló gőtére. Matilda szintén a pohárra szegezte a tekintetét. És akkor lassan, nagyon lassan, valami roppant különös, egészen szokatlan érzés kerítette hatalmába. A szeme viselkedett a legfurcsábban. Mintha elektromossággal telítődött volna. Mintha egy rettenetes erő forrt, buzgott volna föl a szeme mélyéről. És közben valami egészen mást is érzett, de nem tudta megmondani, mi az. Mintha villámokat szórt volna a szeme. Igen, ez az! Szó szerint apró villámok cikáztak — egyenesen a szeméből!”
  


Nyereményjáték



Mostani nyereményjátékunkban nem lesz nehéz dolgod, ha ismered Roald Dahl könyveit! Minden állomáson találsz egy nevet. Nagyrészt Roald Dahl szereplők, de figyelem! Akad egy egy kakukktojás. 
Tehát dupla feladatod van: minden állomáson rájönni, az adott szereplő melyik Roald Dahl könyvben bukkant fel, és kitalálni, melyik a kakukktojás! 
Ha ez mind megvan, nincs más dolgod, mint beírni az egyes könyvcímeket, a kakukktojásét is! De ha megtaláltad a kakukktojást, egy plusz pontot is bezsebelhetsz, csak annyit kell megírnod, melyik név volt a kakukktojás. 

Figyelem! A sorsolásban azok vesznek részt, akik minden kérdésre helyesen válaszoltak, valamint felhívjuk a figyelmeteket, hogy a válasz elküldése után már nem áll módunkban manuálisan javítani rajta. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.


A turné állomásai

09.13 - Zakkant olvas
09.15 - KönyvParfé
09.17 - Olvasónapló
09.19 - Letehetetlen

0 Reviews:

Post Your Review