Alastair Fothergill & Keith Scholey: A mi bolygónk - Blogturné Klub
SUBTOTAL :
album környezetvédelem Libri nonfiction
Alastair Fothergill & Keith Scholey: A mi bolygónk

Alastair Fothergill & Keith Scholey: A mi bolygónk

album környezetvédelem Libri nonfiction
Rövid leírás:
A Netflix azonos című természetfilm-sorozatához hasonlóan A mi bolygónk című kiadvány nem kevesebbre vállalkozott, minthogy megmutassa, mennyire csodálatos és egyben törékeny földünk élővilága, amelyen egyre láthatóbb jelei vannak a felelőtlen emberi beavatkozásoknak. A könyv amellett, hogy feltárja olvasói előtt az összefüggéseket és a pusztítás mértékét, egyben megoldásokat is javasol ahhoz, hogy bolygónk élővilága meggyógyulhasson – mielőtt még túl késő lesz. Tartsatok a Blogturné Klub hat bloggerével ezen a bolygót átszelő utazáson és nyerjétek meg A mi bolygónk egy példányát!

Blogturné Részletek

A ​mi bolygónk című kötet – melyhez a természetvédelem kultikus alakja, Sir David Attenborough írt előszót – lenyűgöző fotókkal, rendkívül olvasmányosan mutatja be közös otthonunk, a Föld élővilágát, miközben azt is elmagyarázza, hogyan óvhatjuk meg környezetünket, és mit kell tennünk azért, ezeket a csodákat a következő generációk is láthassák. 
Legyen szó a sarkvidék elszigetelt vadonjáról, az óceán rejtélyes mélységéről, a messzeségbe nyúló afrikai füves pusztákról vagy a változatos dél-amerikai őserdőkről, az emberi faj felelősséggel tartozik a természetért. Itt az ideje, hogy szembenézzünk a ténnyel: bolygónk fennmaradása a mi kezünkben van. A természet még nem bukott el: a folyamatok helyreállíthatók, a vadvilág új életre kelthető. Ehhez azonban azonnali cselekvésre van szükség. Ez a páratlan album abban segít, hogy felmérjük, mit veszíthetünk, és megértsük: megmenthetjük a bolygót és ezáltal önmagunkat, az emberi fajt is. A mi bolygónk, a Netflix első, a Silverback Films és a WWF együttműködésének eredményeként megvalósuló, Sir David Attenborough nevével fémjelzett Our Planet című természetfilm-sorozatára épül.


Kiadó: Libri Kiadó

Oldalszám: 320, keménytáblás

Fordító: Molnár Csaba
ISBN: 9789634334668
Megjelenés: 2019.
Eredeti cím: Our Planet

Nyereményjáték
Bolygónk élővilágának fenntartását biztosítja a fajok sokfélesége és ezen fajok egymással való kapcsolata.
A játékban ezúttal olyan élőlények képeit és jellemzéseit találjátok az állomásokon,
amik nélkül igen hamar felborulna az élőhelyük ökoszisztémája.
A feladat – miután beazonosítottátok a képen szereplő egyedet – ,
hogy megírjátok nekünk, milyen, ember által előidézett ártalmak érik napjainkban ezeket az élőlényeket?
Példa: ha mondjuk a szélesszájú orrszarvú szerepel a képen,
akkor a Rafflecopterbe azt kell beírni, hogy orvvadászat.

a Rafflecopter giveaway

Állomáslista

05/13 Dreamworld

0 Reviews:

Post Your Review