Összes Turné

Debora Geary: Modern boszorkány blogturné


A Maxim Kiadó jóvoltából hamarosan megjelenik Debora Geary: Modern boszorkány című regénye, az azonos című sorozat első kötete. Ennek örömére a Blogturné Klub tíz bloggere egy blogturné keretein belül bemutatja Lauren és a modern boszorkányok varázslatos életét! 2014. május 30-tól egy-egy blogger teszi közzé a véleményét a könyvről, illetve rengeteg, a történethez kapcsolódó érdekességgel is találkozhattok majd, ha velünk tartotok

.Érdemes követni a turnét, ugyanis nem csak plusz információkat tudhattok meg a könyvről és szereplőiről, de ahogyan az lenni szokott, nyerhettek is!

Kiadó: Maxim
Terjedelem: 376 oldal
Fordító: Komáromy Rudolf
Megjelenés időpontja: 2014. június 20.

Mi jut eszébe mindenkinek a boszorkányokról? Seprűnyél, nagy üst és varázsfőzetek. Ám a modern boszorkányok nem ilyenek. Otthonosan mozognak a modern technológia világában, és előszeretettel használják azt.


Jamie és Nell testvérek, mindketten boszorkányok. Egy programot készítenek, amelynek segítségével boszorkánytársadalmat építhetnek ki a világhálón. A program egy varázslat hatására érzékeli az átlagemberekre nem jellemző energiákat, és a weboldalra irányítja a talált boszorkányt. Egy nap Lauren, a 28 esztendős ingatlanügynök böngészés közben a chatszobában találja magát, ahol három nő megpróbálja meggyőzni, hogy ő boszorkány. A nő teljesen átlagos életet él Chicagóban, így elég cinikusan áll a beszélgetéshez, nem hisz a többieknek. A programban van a hiba, vagy ő egy edzetlen boszorkány, ami veszélyes lehet önmagára és a környezetére nézve is? A többi boszorkány dolga, hogy kiderítse az igazságot.

Nyereményjáték

A boszorkányokról legendák keringenek. Regények és filmek mesélik el történeteitek újra és újra. Hogy léteznek-e? Egy biztosan. Az üst felett görnyedve éppen varázsigéket mormol, miközben egy fiolányi szerencsét löttyent főzetébe, hogy így segítsen Benneteket a nyereményhez. Kíváncsiak vagytok a nevére? Sajnos nem árulhatja el, hisz a név hatalom. Erre hamarosan Ti magatok is rájöttök. Minden blogon találtok egy varázslókártyát, melyek mindegyike egy-egy híres boszorkányt, boszorkánymestert, varázslót vagy mágust rejt. A rajtuk szereplő információmorzsák alapján kell kitalálnotok, hogy hogyan hívják az illetőt. Minden megfejtett névvel növelhetitek esélyeteket a fődíj megszerzésére. A nyeremény pedig nem más, mint a Maxim Kiadó által felajánlott, 3 db Modern boszorkány könyv egyike. (Postázás csak Magyarország területén belül!)


A blogturné állomásai:

05/30 Dreamworld - Boszorkányképességek
05/31 Deszy könyvajánlója - Jóga
06/02 Kristina blogja - Kristályok
05/03 Angelika blogja - Ki kicsoda a regényben?
06/04 Könyvszeretet
06/06 Nem harap a... - Folytatások
06/08 Zakkant olvas - Boszorkányos könyvek, filmek
06/10 Szilvamag olvas - Borítók
06/12 Roni olvas - Idézetek
06/14 Insane Life - Karakterbemutató: Lauren

Tarryn Fisher: Kihasznált alkalom - blogturné

A Könyvmolyképző Kiadó ezúttal egy nem mindennapi regényt hozott el nektek! A turné keretén belül kétnaponta 7 blogger véleményét olvashatjátok Olivia, Caleb és Leah történetéről.
Kiadó: Könyvmolyképző
Sorozat: Szeress, ha hazudok is 1.
Oldalszám: 280
ISBN: 9789633738351
Fordító: Sándor Alexandra

Olivia Kaspen éppen most jött rá, hogy volt barátja, Caleb Drake elveszítette az emlékezetét. A lány eddig is azzal tett szert kétes hírnévre, hogy előnyt kovácsol a helyzetekből. Most pedig döntenie kell, milyen messzire hajlandó elmenni az ex visszaszerzéséért. Miközben Olivia valódi énje és a nem túl dicső közös múltjuk titokban tartásával birkózik meg, akadályt jelent Caleb kattant új barátnője, Leah Smith. A két bestia őrült versengésbe kezd egy olyan férfiért, aki nem emlékszik egyikükre sem. Oliviának viszont hamarosan szembe kell néznie hazugságainak következményével…

"Simogató szellő és gyomorszájon vágás egyszerre! Tetszett minden egyes szava, bár kevés könyvtől lettem ennyire hihetetlenül ideges. Elképesztően ügyesen formált, többrétegű sztori, összetett és sebzett szereplőkkel. Komolyan, az egyik legjobb regény, amit valaha olvastam."

Nyereményjáték

Tarryn Fisher Szeress, ha hazudok is trilógiájának főszereplői szemrebbenés nélkül képesek hazudni, és megtéveszteni a világot, de a svindlerek kétes ranglistájára nem biztos, hogy felkerülhetnének. Játékunkban megismerhetitek a történelem néhány hírhedt szélhámosát, és legnagyobb átveréseiket. Megfejtésként hét nevet várunk, amelyeket kitalálhattok tetteik rövid leírásából, vagy a bejegyzések kiemelt betűinek helyes sorrendben való összeolvasásából.
(A nyereményeket a kiadó postázza kizárólag Magyarország területére.)

a Rafflecopter giveaway

Résztvevő blogok:

05.30. - Angelika blogja
06.01. - MFKata gondolatai
06.03. - Könyvszeretet
06.05. - Kristina blogja
06.07. - Dreamworld
06.09. - Zakkant olvas
06.11. - Kelly & Lupi olvas

Antonio Ferrara: Rossz voltam blogturné

A Könyvmolyképző Kiadó gondozásában jelenik meg az idei Könyvhétre Antonio Ferrara: Rossz voltam című kisregénye. Kövesd végig a turné állomásait, öt blogger vállalkozott arra, hogy bemutassa Angelo nem mindennapi történetét. Három nyereménykönyv kerül kisorsolásra szokás szerint, érdemes velünk tartanotok! Legyetek jók, ha tudtok!


Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
Terjedelem: 168 oldal
Fordította: Garamvölgyi Katalin
Megjelenés: 2014 Könyvhét

Angelo igazi keményfejű, cinikus tizenkét éves kamasz, aki mindig kapható valami balhéra. Ő a rossz fiú mindenhol: otthon, az utcán, a kollégiumban, az iskolában. Csakhogy legutóbbi csínytevése nagyon rosszul sül el: akaratlanul is egyik tanárnője halálát okozza. Büntetésből egy tanyára kerül, egy kis közösségbe, néhány hozzá hasonlóan problémás gyerek közé, Costantino atya felügyelete alá. A pap mélységes meggyőződése, hogy az ember alapvetően jónak született, csak meg kell találnia a lelkében rejtőző jóságot. Angelo persze mindent megtesz annak érdekében, hogy kihozza a sodrából ezt az idegesítően kiegyensúlyozott, őszinte és mosolygós papot. Csakhogy Costantino atyáról lepereg minden provokáció, és a fiú azon kapja magát, hogy célja és kötelessége van: egy kiskutya gondját kell viselnie. Hosszú és rögös út vezet a változásokhoz, a kis közösségben fel-felüti a fejét a bűn és a kísértés. Mindenkinek megvan a maga démona, amivel nap mint nap meg kell harcolnia. Van, akinek sikerül, és van, akinek nem. De a tanyán töltött idő mindannyiuk életét megváltoztatja. A rossz fiúét is.
Nyereményjáték:


Jelentős szerepet játszik a történetben Angelo kutyája. Az öt betűs név egy-egy betűjét elrejtettük a turnén résztvevő blogok posztjaiban. Gyűjts össze a betűket és írd be a rafflecopter doboz megfelelő sorába. Három példány könyv kerül kisorsolásra! Felhívjuk a figyelmeteket, hogy a kiadó a megjelenés után kizárólag magyarországi lakcímre postáz.

a Rafflecopter giveawayA blogturné menetrendje


05.26. - Deszy könyvajánlója
05.28. - Kelly Lupi olvas
05.30. - Dreamworld 
06.01. - Könyvszeretet
06.03. - Media-Addict 


Lola és a szomszéd srác blogturné

A Blogturné klub 9 bloggere, május 26-tól június 11-ig minden másnap értékelések, érdekes és színes extrák segítségével mutatja be az olvasóknak Stephanie Perkins legújabb magyarul megjelenő történetét. A Könyvmolyképző Kiadónak köszönhetően a Lola és a szomszéd srác című könyve hamarosan megjelenik. Az Anna és a francia csók sok olvasót elvarázsolt, Anna és Étienne után, most Lola és Crickett történetét ismerhetitek meg.Kiadó: Könyvmolyképző 

Terjedelem: 336 oldal

Fordító: Komáromy Rudolf

Megjelenés időpontja: 2014. június 12.

Lola Nolan, a szárnypróbálgató divattervező nem híve a divatkövetésnek. Ő jelmezeket alkot. Minél ütősebb a szerelése – minél sziporkázóbb, furább és vadabb –, annál jobb. De bármennyire hajmeresztő is a stílusa, Lola imádja a szüleit, tűzbe menne a barátnőjéért, és merész terveket szövöget a jövőről. Szóval minden tök tuti (a dögös rocker fiúját is beleértve), amíg vissza nem költöznek a környékre a rémes/utálatos Bell ikrek: Calliope és Cricket.Miután Cricket – a tehetséges feltaláló –,ikernővére árnyékából kilépve, ismét része lesz Lola életének, a lány rákényszerül, hogy végre tudomásul vegye az érzéseket, amiket időtlen idők óta táplál a szomszéd srác iránt.

Nyereményjáték


A Könyvmolyképző Kiadónak köszönhetően a blogturné végén 3 példány Lola és a szomszéd srác könyvet sorsolunk ki a játékosok között. 
Facebook Like játék: A Blogturné Klub és a Könyvmolyképző Kiadó Facebook oldalait kell kedvelned, majd a nyereménydobozban kitölteni a megfelelő mezőket, hogy részt vehess a sorsolásban!a Rafflecopter giveaway


Blogturné állomásai:

05/26 Angelika blogja
05/28 Kristina blogja
05/30 Kelly Lupi olvas
06/01 Dreamworld
06/03 Deszy könyvajánlója
06/05 MFKata gondolatai
06/07 Media Addict
06/09 Nem harap a…
06/11 Bibliotheca Fummie

Gayle Forman: Csak egy nap blogturné


A Ciceró Könyvstúdió jóvoltából május 21-én megjelent a Ha maradnék és a Hová tűntél? című könyvek írójának a következő regénye a Csak egy nap.

2014. május 24-től egy héten keresztül egy-egy blogger teszi közzé a véleményét a könyvről, illetve rengeteg, a történethez kapcsolódó érdekességgel is találkozhattok majd.
Érdemes követni a turnét, ugyanis nem csak plusz információkat tudhattok meg a könyvről és szereplőiről, de ahogyan az lenni szokott, nyerhettek is!
Tartsatok velünk!
Kiadó: Ciceró Könyvstúdió
Terjedelem: 392 oldal
Fordító: Sóvágó Katalin
Megjelenés időpontja: 2014. május 21.

Allysont, a burokban nevelt amerikai lányt érettségi ajándékként a szülei befizetik egy nyugat-európai körútra. Londonban, egy szabadtéri Shakespeare előadáson találkozik Willemmel, a lezser holland színésszel, és azonnal kipattan közöttük a szikra. Amikor a sors másodszor is összehozza őket, Allyson rá nem jellemző módon letér a járt útról, és követi Willemet Párizsba. A szikrából egyetlen nap alatt fellobban a láng… amíg Allyson arra nem ébred az együtt töltött viharzó nap után, hogy Willem elment.

A sorsfordító napot az önmegismerés éve követi: Allyson megszabadul a belé nevelt korlátoktól, hogy megtalálja igazi szenvedélyeit és talán az igazi szerelmet.

Nyereményjáték

“Az idő folyékony” 
Mondja Jacques Willemnek és Lulunak. 
Mi azonban ne hagyjuk, hogy kicsússzon a kezeink közül! 
Minden állomáson elrejtettünk néhány óra képét.
Keresd meg őket, számold össze, s ha turné végén összeadod,
akkor megkapod Willem életkorát a történet elején.
A kiadó csak Magyarország területére postáz. 
A nyerteseket kérjük, hogy 72 órán belül vegyék fel a kapcsolatot velünk, utána új nyertest sorsolunk.

A blogturné állomásai:

05/24 - Deszy könyvajánlója
05/25 - MFKata gondolatai
05/26 - Kelly Lupi olvas
05/27 - Roni olvas
05/28 - CBooks
05/29 - Media Addict
05/30 - Kristina blogja

Létezik térkép a szerelemhez? blogturné


Már megtapasztaltuk, hogy ha első látásra nem is, első olvasásra szerelembe eshetünk Jennifer E. Smith könyveivel, és közben megtapasztalhatjuk néhány órácskára, milyen is a boldogság. Most pedig térképpel a kezünkben keressük az utat a szerelemhez. 

De a turnénkhoz nem lesz szükség GPS-re, elég, ha egymás után végigjárjátok a tizenkét állomást a tizenkét blogon május 19. és június 10. között. 

Az értékelésen kívül olvashattok a nagy New York-i áramszünetről, a nulladik pontról Párizsban és még sok másról.

Közben pedig a játékunk keretében bejárhatjátok Ti is az utat főszereplőinkkel, Owennel és Lucyval a világ körül. És ha ügyesen olvassátok a térképet, három példányt nyerhettek is a könyvből!

Szóval dőljetek csak hátra. Jó utat kívánunk!

Kiadó: Maxim
Terjedelem: ???
Fordító: Komáromy Zsófia
Megjelenés: 2014. június 20.
Besorolás: YA, realista, romantikus
 
Lucy a huszonnegyedik emeleten lakik. Owen az alagsorban él. Nem meglepő tehát, hogy pont félúton találkoznak: beragadnak a liftben két emelet közé New York-i társasházukban, amikor egy áramszünet megbénítja az egész várost. Miután kiszabadítják őket, Lucy és Owen egész éjjel a sötét utcákon sétálnak együtt, a Manhattan fölött kivehetővé váló csillagok ritka látványát csodálva. Ám amint visszakapcsolnak a fények, az élet is visszatér a régi kerékvágásba. Lucy hamarosan külföldre költözik a szüleivel, Owen pedig nyugatra indul az édesapjával. A rövid, együtt töltött idő mindkettejükre nagy hatást gyakorol. És ahogy az élet Edinburghba, San Franciscóba, Prágába és Portlandbe sodorja őket, Lucy meg Owen folyamatosan tartják a kapcsolatot, képeslapokkal, időnként e-mailben, vagy éppen telefonon. De vajon megtalálják a módját – bármely kicsi is rá az esély –, hogy viszontláthassák egymást?
Jennifer E. Smith éleslátással teli és csodálatosan romantikus új regénye bizonyítja, hogy a világ közepe nem feltétlenül egy hely. Néha lehet akár egy személy is.


Nyereményjáték


A Létezik térkép a szerelemhez? főszereplőit elválasztják a kilométerek. A távolság egyre nagyobbra nő közöttük, miközben Owen Amerikát, Lucy pedig Európa nagyvárosait járja be. Mégis sikerül áthidalniuk a kettejük közötti sok-sok mérföldet, képeslapok segítségével.
Ha velünk tartotok a játékban, akkor Ti is megkapjátok a saját térképeteket Lucy és Owen történetéhez!
Nincs más dolgotok, mint megfejteni, melyik városok szerepelnek az egyes állomásokon található képeslapokon, majd ezeket minden nap beírni a Rafflecopter doboz megfelelő soraiba.
Ha ügyesek vagytok és a szerencse is mellétek áll, megnyerhetitek a 3 darab Létezik térkép a szerelemhez? kötet egyikét, hogy a lapokon keresztül Ti is Owenékkel kalandozhassatok.


a Rafflecopter giveaway


A turné állomásai

05/19. - Deszy könyvajánlója
05/21. - Angelika blogja
05/25. - Book Heaven
05/29. - Roni olvas
05/31. - Dreamworld 
06/08 - CBooks
06/10. - Zakkant olvas

Boris Vian: Venyigeszú és a Plankton blogturné

A Helikon Kiadó Vian sorozatának második részét ajánljuk figyelmetekbe Venyigeszú és a Plankton címmel, melyet négy állomásos blogturné keretében mutatunk be. Az Alvilágjárókból megismert karakterek új kalandokba keverednek, meg kell küzdeniük a buliszervezés, a szerelem és a bürokrácia okozta nehézségekkel. Természetesen szokás szerint játszhattok is 3 példányért ebből a veszettül humoros történetből!

Kiadó: Helikon Kiadó 2014
Oldal: 276 oldal
Fordította: Bognár Róbert
Besorolás: 20.századi, humoros


A kiadó Vian-sorozatának második kötete, a Venyigeszú és a plankton egyfelől két, irigylésre méltó profizmussal megszervezett, fergetegesen erkölcstelen házibuli történetét kínálja az olvasóknak, másfelől pedig betekintést nyújt annak az agyalágyult bürokratákkal teli Hivatalnak a hétköznapjaiba, amelyet egy rövid időre az ifjú, friss mérnöki diplomás Boris Vian is kénytelen volt munkahelyéül elfogadni.

A regény szereplői – a szívderítően nimfomán lányok, a holt laza jampecek, a minden őrültségre kész zenészek, a szinte fájón röhejes aktakukacok, az inkontinens vadászblézer, az álnok Venyigeszú, az Alvilágjárókból már jól ismert Antiochio-Őrnagy páros és ez utóbbi jegyese, Óvadóc de la Petrence – valamennyien a szving lüktető ritmusától hajtva rohannak elkerülhetetlen végzetük felé.

„Boris, aki kortársai többségéhez hasonlóan igyekezett nem tudomást venni a tragikus valóságról, e struccpolitika kiegészítéseként a passzív ellenállás egy igencsak kellemes formáját választotta: csatlakozott a Franciaország (és különösen a francia ifjúság) erkölcsi megújulásának szükségességét hirdető Vichy-kormány bornírt prédikációra fittyet hányó, feltűnő, hóbortos ruhadarabokat viselő, a jazzt és főleg a szvinget szinte vallásos áhítattal imádó zazou-khoz (jampecok). Nem túlzás kijelenteni, hogy a németek által megszállt Franciaországban, ahol a túlbuzgó kollaboránsok még a germán félisteneknél is szigorúbban ítélték meg és el a jazzt, ezt az „erkölcstelen és értéktelen”, ráadásul „zsidó-néger-amerikai” zenét, a New Orleans-i stílus vagy a szving iránti rajongás – és főleg e zenei műfaj művelése – az ellenállás egy formája volt.” - Takács M. JózsefNyereményjáték 

Nincs más dolgotok, mint utána nézni, mi volt a Helikon Kiadó Vian sorozatának első kötete? A könyv címét kérjük beírni a rafflecopter doboz első sorába. 3 példány kerül kisorsolásra a könyvből, melyet kizárólag magyarországi címre tud postázni a kiadó.


Résztvevő blogok:

Kelly Lupi olvas
Könyvszeretet
Könyvgalaxis
Bibliotheca Fummie 

Kiera Cass - Párválasztó 3. Az Igazi Blogturné

Véget ér a Párválasztó sorozat. A Gabo Kiadónak köszönhetően alig pár nappal a világpremiert követően a magyar olvasók is végre megtudhatják, hogy kit választ Maxon herceg, miként zárul a Párválasztó, és mi történik Illéa népével.

A hat állomásos blogturnén értékelések és extrák formájában búcsúzunk a Párválasztó sorozattól.

Kötéstípus: kartonált
Kiadó: Gabo Könyvkiadó
Eredeti cím: The One
ISBN: 9789636898830
Fordította: Gázsity Mila
Megjelent: 2014.05.13.

A Párválasztó trilógia 3. kötete

A PÁRVÁLASZTÓ KEZDETEKOR A LÁNYOK MÉG 35-EN VOLTAK. DE KÖZÜLÜK CSAK 1 NYERHET.

Eljött az idő, hogy a korona végre a győztes fejére kerüljön.

Amikor beválogatták a Párválasztóba, America még csak nem is álmodott arról, hogy valaha eljuthat a korona közelébe – vagy Maxon herceg szívéhez. Ahogy azonban egyre közeleg a versengés vége, és a palota falain túl fokozódik a fenyegető veszély, America rádöbben arra, hogy mennyi mindent veszíthet – és hogy milyen keményen kell küzdenie a vágyott jövőért.
„Egyik kezem Maxonéban pihent, arcomat a mellkasára fektettem. Ő a fejem tetején nyugtatta az állát, így forogtunk az eső zenéjére.

Abban a pillanatban biztosra vettem, hogy van közös jövőnk. Ha ilyen érzés, amikor együtt vagyunk, akkor valahogy rá fogunk találni az útra, amely visszavezet bennünket egymáshoz.”
Kiera Cass a New York Times listavezető bestseller írója, valamint a magánkiadásban megjelent The Siren című fantasyregény szerzője. A Radford University diákja volt, jelenleg családjával a virginiai Blacksburgben él. Kiera életében megközelítőleg tizennégy fiút csókolt meg. Egyikük sem volt herceg. Könyveiről, videóiról és sütiszeretetéről az olvasók a www.kieracass.com oldalon tudhatnak meg többet.


NyereményjátékAkárcsak máskor, így természetesen most is tiétek a lehetőség, hogy megnyerhessétek Az Igazi c. könyvet. Három példányt sorsolunk ki köztetek, és azt szeretnénk, igazi Párválasztó-rajongók győznének, olyan olvasók, akik nagyon szeretik a Kiera Cass által megteremtett világot.

A mostani játék nem lesz egyszerű, de az igazi rajongók számára gyerekjátéknak tűnhet. Az alábbi idézetek alapján találjátok ki, hogy melyik, a Párválasztóból már kiesett lányra gondoltunk, és írjátok be a Rafflecopter doboz megfelelő sorába. Sok sikert!

1. állomás
Hármas. Ő is szőke volt, de a haja jóval világosabb árnyalatú, mint Marlee-é. A szeme pedig mélykék, ami nagyon jól illett békés arcához. Marlee mellett kifejezetten törékenynek tűnt.”

2. állomás
A lányok élénkek voltak, s mindenki valósággal ragyogott. ... húga, Lacey nagyjából annyi idős lehetett, mint May

3. állomás
Miss … Keeper Waverlyből, Négyes. – Egy szeplős lány következett. Valamivel idősebbnek, érettebbnek tűnt. Maxon a király fülébe súgott valamit.”

4. állomás
A mellette ülő …-nek derékig érő haja volt, egyenes, mint a szög és olyan világos árnyalatú, hogy szinte fehérnek tűnt. Akárhogy igyekeztem, nem tudtam másképpen megfogalmazni legfeltűnőbb vonását: hatalmas mellei voltak. Gyakorlataiig kibuggyantak vállaltan ruhája kivágásából, mintha kihívást intéznének a szemlélőkhöz, hogy merészelje csak valaki semmibe venni őket.”

5. állomás
Miss … Palomából, Hármas. – Ezúttal parázsló tekintetű, kreol lányt láttunk. Olyan korú lehetett, mint én, csak valahogy… tapasztaltabbnak tűnt.”

6. állomás
Szőke haja és barna szeme volt. Rögtön ráismertem: … volt Kentből. Egy Négyes. Kinyújtott kezemmel nem törődve közelebb lépett hozzám és megölelt.
– Ó! – leheltem meglepetten. Erre nem számítottam. Bár … azon lányok közé tartozott, akiknek az arca őszinteséget és kedvességet tükrözöttA Blogturné résztvevői:

Május 12 - Media-Addict.hu  
Május 13 - Roni olvas
Május 14 - Nem harap a...
Május 15 - MF Kata gondolatai
Május 17 - Kelly Lupi olvas

Meg Rosoff – Just in Case: Sorsbújócska Blogturné

A Majd újra lesz nyár című regényével Meg Rosoff bebizonyította, hogy ért a kamaszok nyelvén, és mély emberismerettel és remek humorral képes ábrázolni a kamaszkori szorongást. Az írónő új könyvében, a Just in Case-ben egy fiatal fiú, Justin nehéz útját ismerhetjük meg. A srác a fejébe vette, hogy a Sors végez vele, ám ő megpróbálja kijátszani azt. Kövessétek velünk végig Justin útját az öt állomásos blogturné keretein belül, a legügyesebb pedig meg is nyerheti a regény egy példányát.

Kiadó: Európa Kiadó
Megjelenés: 2014. május 23.
Fordította: Pék Zoltán
Hogyhogy ez még sosem jutott eszébe? Belezuhanhat egy szerelőaknába, összeeshet szívrohamban. Autóbalesetben eltörhet a gerince. Elkaphatja a madárinfluenzát. Rádőlhet egy fa. Jöhet üstökös. Gyilkos méh. Ellenséges hadsereg. Árvíz. Sorozatgyilkos. Eltemetett nukleáris hulladék. Etnikai tisztogatás. Idegen lények inváziója." És ez csak néhány módja annak, hogyan sújthat le ránk a Sors. Rémes. Hogyan tudjuk kicselezni? Mondjuk úgy, hogy egyszerre mindig minden eshetőségre gondolunk, és akkor nem marad fogása rajtunk, és békén hagy? Ki tudja... de a biztonság kedvéért csak meg kell próbálni! Valahogy így okoskodik Justin, akit korábban Davidnek hívtak, miután a fejébe veszi, hogy a Sors a fejébe vette, hogy végez vele. Első körben nevet és stílust változtat, aztán örökbe fogad egy képzeletbeli kutyát, akivel aztán nekivág, hogy elmeneküljön Sorsa elől... Meg Rosoff - akinek korábban a Majd újra lesz nyár című regénye lett világsiker - mély emberismerettel és szentimentalizmustól mentes humorral ábrázolja a kamaszkori szorongást; a szerző kegyetlen őszintesége felejthetetlenné teszi Justin Case alakját, akit a kritikák gyakran Salinger Zabhegyező-jének hőséhez hasonlítanak. A regény számos díjat elnyert, köztük a rangos német Jugendliteraturpreist.

Az Európa Kiadó jóvoltából megnyerhetitek a Just in Case egy példányát! Minden állomáson összekevertünk egy keresztnevet, méghozzá a könyv egyik karakterének a nevét. Tegyétek helyes sorrendbe a betűket, és írjátok be az adott állomáshoz a megfelelő keresztnevet. Továbbá ne felejtsétek el lájkolni az Európa Kiadó és a Blogturné Klub Facebook oldalát sem.


A Blogturné résztvevői:


Ben Brooks – Lolito Blogturné

A Lolito egy 15 éves fiú szerelmi története. Végtelenül vicces, tabukat döntögető és helyenként kifejezetten felháborító regény a Z generáció kamaszainak legédesebb fantáziájáról. Mi történik akkor, ha egy idősebb nő, egy tizenöt éves fiúra veti ki a hálóját? Ezt nevezhetjük pedofíliának? Mit tehet a család? Hogy reagál a fiú, és miként az asszony? A 22 éves szerző, Ben Brooks könyve tényleg tabukat döntöget – mi pedig egy három állomásos blogturné keretein belül megmondjuk hogyan.


Kiadó: Agave Könyvek Kft.
Oldalszám: 272 oldal
Megjelenés: 2014. április 29.
,,Meztelenül fekszem az ágyban, sört iszom, és szállodai honlapokat böngészek. Mind tök egyforma. Mind tisztának látszik, mind csupa márvány, és mind homokszínű. A Marble Arch közelében foglalok. Kétszázhét font egy éjszaka. Az kétszázhét sör. Az négy olcsó kurva. Macy online.
- Foglaltam szállodát, a Marble Arch közelében.
- Szuperül hangzik, szivi. Alig várom, hogy találkozzunk.
- Ja, hát én is.
- Enyhén ideges vagyok.
- Ne legyél.
De legyél. Csak egy gyerek vagyok. Pedofilnak érzed majd magad, és kiszaladsz a világból."
Amikor Etgar megtudja, hogy első szerelme megcsalja őt, nagy bánatában az interneten lel vigaszra Macy, az unatkozó háziasszony személyében, aki nem mellesleg egy igazi milf. Kettejük kapcsolata eleinte kizárólag virtuális alapokon nyugszik, de aztán kitalálják, hogy találkoznak. Egy hotelszobában. Ez az esemény pedig fenekestül fordítja fel az életüket. Meg még néhány emberét a környezetükben. A Lolito egy 15 éves fiú szerelmi története. Végtelenül vicces, tabukat döntögető és helyenként kifejezetten felháborító regény a Z generáció kamaszainak legédesebb fantáziájáról.


Az Agave Kiadó jóvoltából két példányt nyerhettek meg a Lolito c. könyvből. Azon túl, hogy lájkold a kiadó és a Blogturné Klub Facebook oldalát, meg kell fejtened az egyes állomásokon elrejtett feladványokat is.
A Lolito írója, Ben Brooks még csak 22 éves, amikor pedig első könyve megjelent, alig fejezte be a középiskolát. A feladványokban olyan írók neveit kell kitalálnotok, akik Benhez hasonlóan 20 éves koruk előtt publikálták a nagyérdemű előtt első könyvüket.

Könyvszeretet - "Első könyvét, a Macskakörmöt tizennyolc évesen írta. Ő a Móra Kiadó fennállásának egyetlen húsz év alatti szerzője."

Deszy Könyvesblogja - "15 éves volt, amikor írni kezdte sárkányokról és lovasaikról szóló trilógiáját, amely az évek során négy részessé nőtte ki magát. 19 évesen jelent meg debütáló regénye, amelyből nem sokkal később filmet is forgattak - részben Magyarországon - Ed Speelers és Jeremy Irons főszereplésével."

Media-Addict.Hu - “19 éves volt, amikor első könyve, a Soha, sehol, senkinek megjelent hazájában, Franciaországban”

A Blogturné állomásai:


Május 13 - Könyvszeretet

Május 15 - Deszy Könyvesblogja

Május 06 - Media-Addict.hu

Patrick Ness: Soha nincs vége blogturné

Amikor a jéghideg víz a bőrödhöz ér, még nem vagy biztos benne. De amikor kezded elveszíteni az uralmat a tested felett, amikor először megérzed a reccsenést valahol a lapockád tájékán, majd amikor a koponyád éles csattanással a sziklának ütődik, már biztosan tudod: itt van vége….

Vagy mégsem?

Nem. Soha nincs vége. Hogy miért? Tarts velünk május 1-13-ig Patrick Ness felkavaró és ragyogó könyvének blogturnéján, s talán megleleled a választ a kérdésre. A turné során megismerheted a regény roppant tehetséges íróját, a könyv nagyszerű karaktereit, olvashatsz virtuális világokról, mazsolázgathatsz az idézetek között, és ha ügyesen használod az eszed, megnyerheted Patrick Ness: Soha nincs vége című könyvének egy példányát!


Kiadó: VIVANDRA KFT

Oldalak száma: 400
ISBN: 9789638767134
Megjelenés: 2014. április 24.
Fordította: Lázár Júlia

A fiú kétségbeesetten, magányosan merül el a háborgó tengerben.
Meghal.
Majd felébred, csupaszon, a testét zúzódások borítják, de életben van.
Hogy lehet ez?
És mi ez a különös, elhagyatott hely?
Ahogy lassan megérti, hogy mi történik vele, a fiú egyre jobban mer remélni.
Talán ez nem a vég…
Talán még nincs vége…

Patrick NESS új ifjúsági regénye. Ismét felkavaró, megindító, letehetetlen könyv a világszerte elismert szerzőtől.

Nyereményjáték

A történet során Seth állandóan rejtélyekkel és kérdésekkel találja szemben magát. Ébredésének első pillanatától kezdve, mint egy kirakós darabkáit, úgy próbálja összerakni az életét, a múlt eseményeit, a jelen furcsaságait.


Így aztán a Soha nincs vége blogturné nyereményjátéka is a gondolkodásra és a logikára épül, segítségünkre hívva a könyv szereplőit és azok jellemző tulajdonságait.

Minden blogon találsz egy állítást - összesen tehát 7 db-ot. A 7 állítást figyelembe véve, azok információs tartalmát kiszűrve, kilogikázva a következő kérdésre kell választ adni:

Ki fut sportszerűen a regény szereplői közül???

1. állítás:
Az angol kisvárosban gyakorlatilag négyen élnek.
2. állítás:
Seth még gyerekkorában elköltözött a családjával Amerikába, de alapvetően angol
3. állítás:
A lány francia, kissé nagydarab, gyakran csúfolták is emiatt. Sosem sportolt.
4. állítás:
A Vezető nem lengyel, futni sosem szokott
5. állítás:
Regine az egyetlen lány a városban.
6. állítás:
Tomasz nem Angliában született.
7. állítás:
Az angolok nagyon jók a távfutásban – a mi futónk is ilyen nemzetiségű.

/a kiadó kizárólag magyarországi postacímre postáz! Segítségül: a választ a bejegyzések némelyikében is megleled, ha figyelmesen olvasol!/


Résztvevő blogok
05.01. - Roni Olvas 
05.03. - CB Olvas 
05.07. - Zakkant Olvas 
05.09. - Media Addict Andrew Lucas McIlroy - Árnyból az angyal Blogturné

 Decemberben jelent meg az I. Aranymosás Irodalmi Pályázaton győzelmet arató Andrew Lucas McIlroy második regénye, az Árnyból az angyal. A történet egy különös, alternatív világba kalauzol minket, ahol Amerikát sosem fedezték fel, Európát pedig a Vatikán tartja uralma alatt, elnyomva ezzel a mágikus lényeket és az embereket egyaránt. Az Év Írójának jelölt Andrew Lucas McIlroy művével egy héten keresztül, május 02 és 08. között ismerkedhettek meg, és természetesen nyerhettek is, méghozzá egy példányt a regényből. Tartsatok velünk!

Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
Terjedelem: 560 oldal
Megjelenés időpontja: 2013. december 13.
„Lásd meg a gonoszt a fényben, és a jót a sötétségben…”
Amikor az első és egyetlen keresztes háború elsöprő győzelmet aratott, a világra homály borult. Azóta az Örökkévaló egyháza vasmarokkal szorítja híveit, a 19. század végén az emberek még mindig inkvizíciótól, boszorkányoktól és démonoktól rettegnek.
Cailie Jacobs különleges fiú: az éjszaka teremtményei a védelmére kelnek, a farkasok szelíd kutyaként viselkednek a közelében. Híre azonban eljut az inkvizícióhoz: családját megölik, és ő maga is kínhalált halna, ha életét nem mentené meg egy furcsa társaság.
Brod Walters és ifjú társai kisstílű szélhámosok, eszük ágában sincs ujjat húzni az egyházzal. Ám ahogy keresztezi útjukat ez a különös fiú, addigi kényelmes életük fenekestül felfordul. Csatlakozik hozzájuk Dorien, az elf ifjú, és Eline, egy felfegyverzett asszony, aki a legrettenetesebb bűnt követte el az Örökkévaló egyháza ellen: megtanult varázsolni.
Hogy Cailie-t megóvják, fel kell fedniük az évszázadok óta a homályban rejtőző igazságot. De kicsoda ez a fiú valójában? Vajon a fény, vagy a sötétség uralja-e sorsát? Miért védelmezik egy elfeledett istennő, Balora szent állatai, a farkasok? Ki az a titokzatos angyal, aki mind gyakrabban bukkan fel álmaikban? Mi köze mindennek a Vatikánhoz és a közelgő pápaválasztáshoz?
A vándorokat egy varázslatos ereklye szólítja a messzeségből, és a jövendölés, hogy Balora prófétája újból a földet járja majd, aki reményt hoz a halandóknak. Reményt egy szabadabb világra, ahol az Elfeledettek újból visszatérhetnek.
Lásd meg a jelet, mert hamarosan eljön az idő.
Lásd meg a gonoszt a fényben, és a jót a sötétségben…


Lájkold a Vörös Pöttyös oldalt, Andrew Lucas McIlroy szerzői oldalát és a Blogturné klubbot, és fejtsd meg a feladványokat. A nyereményed lehet egy példány a könyvből, vagy egy speciális portré, amit a szerző a fényképed alapján, “fantasy” stílusban készít el rólad.
A szerző által megteremtett alternatív világban még Shakespeare munkássága is a tilos művek között található, így szintre biztosra vehetjük, hogy a kultikussá vált klasszikus írók közül egyikük sem örvendene túl nagy népszerűségnek a Callie Jacobs keserű valóságában.

Minden állomáson elrejtettünk egy idézetet, amit egy jól ismert író mondott. Találd ki, hogy ki volt az, és írd be a megfelelő sorba.

Media Addict - „Nincs erkölcsös vagy erkölcstelen könyv. Csak jól vagy rosszul megírt könyvek léteznek.” 

Deszy Könyvesblogja -  "Mondhatom, nincs nagyobb gyönyörűség az olvasásnál. Az ember mindent megun, de egy jó könyvet soha. Ha majd saját házam lesz, szerencsétlen lennék egy kitűnő könyvtár nélkül." 

Nem harap a... blog -      "Tudni, kinek írunk, a tudást jelenti, hogyan írjunk."  

Bibliotheca Fummie -  „Jól csak a szívével lát az ember. Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan.”


A blogturné állomásai:

05/02 – Media Addict (értékelés & alternatív Európa térkép)
05/04 – Deszy Könyvesblogja (értékelés & interjú a szerzővel)
05/06 – Nem Harap a… blog (értékelés & infó a templomosokról)
05/08 – Bibliotheca Fummie (értékelés & A lények bemutatása)
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2015. Blogturné Klub - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger